Groene Halte wandeling – Eupen

Wanneer

31/07/2021    
08:00 - 19:00

Waar

Leuven station NMBS
MARTELARENPLEIN, 20, Leuven, Vlaams -Brabant, 3000

Evenement type

Op zaterdag 31 juli reizen we met de trein van Leuven naar Eupen, waar we gebruik maken van het nieuwe wandelknooppuntennetwerk.
Wat is de natuur dichtbij in Eupen, de stad in het hart van de prachtige natuur! Zodra we het station verlaten, worden wij na 2 km omhuld door het bos. Geleidelijk aan stijgen wij door een beukenbos naar de barrage waar we via trappen aan het panoramisch restaurant van het « Besucherzentrum Wesertalsperre» komen: misschien de gelegenheid om even te rusten en te genieten van het landschap. Het stuwmeer heeft verschillende « kreken » gevormd die heuvels van het Hertogenwald lijken te snoeien: we hebben de indruk dat we aan de oever van een van de meren van Canada staan. De route verlaat de oevers en wij komen in een zeer gevarieerd bos van dennen, eiken- en beukenbomen. Via een brede weg zakken wij af naar de benedenstad. Een wandeling van 12 km zonder noemenswaardige moeilijkheidsgraad. Voor de liefhebbers van 17 km, breien wij er nog een lusje aan in de buurt van het stuwmeer.

Hoe inschrijven? Via mail naar voorzitter@wsp.be of tel. 0496/75.23.51 met vermelding van de gekozen wandelafstand.
Inschrijven kan tot 25 juli
Kostprijs: 10 euro p.p. (treinticket heen/terug en 1 drankje inbegrepen)
Bedrag mag overgeschreven worden op de rekening van WSP HEVERLEE-LEUVEN BE75 4220 0713 8151 met vermelding: inschrijving groene haltewandeling voor 12 of 17 km.
Wij nemen onze picknick mee!!!!