Vierdaagse van de Ardennen

Geplaatst 30 jun. 2013 23:23 door wandelclub Wsp   [ 12 jun. 2014 07:20 bijgewerkt ]
De wandelclub “WSP Heverlee–Leuven heeft naar jaarlijkse gewoonte deelgenomen aan de VIERDAAGSE van de ARDENNEN, genoemd MESA - Marche Européenne du Souvenir et de

l’ Amitié, georganiseerd door de Belgische Militairen. Een 15-tal leden van de Heverleese wandelclub namen deel aan de viermaal 16 km of de viermaal 32 km. Deze herdenking trekt elk jaar een 6000-tal militairen en burgers, jong en oud, naar de MESA, welke de steden Houffalize, Saint Ode, Marche en Famenne en Vielsalm doortrekken.

Zaterdag 29 juni2013 werd er in Vielsalm tot slot een militaire parade georganiseerd, waarin naast de deelnemende groepen ook de jongste en de oudste deelnemer werd gehuldigd, die de 4-maal 30 km.aflegden.

Als oudste deelnemer en lid van de WSP Heverlee – Leuven werd Alfred Vansina dit jaar voor de vijfde maal als oudste deelnemer gehuldigd.

 Alfred Vansina, actief  lid van de WSP, op 9 juli e.k. 87 jaar, is Reserve Lt.Kolonel ( o.r.) van de Artillerie en ereburgemeester van de stad Leuven.

 Na zijn zware hartinfarct in 1985, is hij op aanbeveling van zijn hartspecialist actief  lid geworden van de Heverleese wandelclub WSP-Heverlee- Leuven

Hij werd tijdens de mars begeleid door: Jan Fonteyn, voorzitter WSP Heverlee, zijn trouwe huisdokter Willy Baestaens en een bekwame stapper Frank Audenaert. Dit was uiteraard voor Alfred een gewaardeerde aanmoediging en hulp tijdens de vierdaagse mars.

Comments