WSP STADSWANDELING op zaterdag 11 december 2021

Leuven. eeuwenoud, springlevend

Startplaats van Leuven, eeuwenoud, springlevend is het Koninklijk Atheneum Redingenhof gelegen op de Redingenstraat 90 te Leuven.  Via de snelweg E40 te bereiken : afrit Leuven. Op de binnenkoer van de school kunnen jullie 'gratis' parkeren. Volg de richtlijnen van de parkeerwachters. (open vanaf 13 tot 22 uur)


Starten kan vanaf 13 uur tot 18 uur. Kom je met het openbaar vervoer (trein/bus), dan kan je ook starten in Café Sport, Martelarenplein 13 te Leuven, gelegen tegenover het treinstation te Leuven. Hier kan je vroeger starten, van 10.30 uur tot 17 uur. 

 Alle deelnemers ontvangen een beschrijving van de bewegwijzerde route en de bezienswaardigheden ...


Tip : ook de Kerstmarkt en de winkelstraten in kerstshoppingsfeer worden aangedaan, voorzie dus zeker wat extra tijd tijdens of na onze wandeltocht !

   


De kruidtuin van Leuven is de oudste botanische tuin van België. 


Liefhebbers van planten en kruiden kunnen hun hart ophalen aan de uiteenlopende collecties.  


Brouwerij De Hoorn

                                                                                 Exclusieve wandeling door de historische brouwzaal.

 
  Kanaal Leuven-Dijle  

  In 1750 groeven 500 arbeiders gedurende 2 jaar dit kanaal.  Een             monument aan de Vaart herdenkt de noeste handenarbeid. 


  De universiteitshal - de oorspronkelijke lakenhalle, opgericht in 1317      door de architecten Jan Stevens, Arnold Hore en Godfried Raes - bleef      leslokaal tot de Eerste Wereldoorlog.


  De Dijle, die hier in het verleden grotendeels ondergronds liep, werd       opengewerkt en langsheen de rivier wordt een nieuw pad voor     voetgangers en fietsers aangelegd dat de Vaartkom rechtstreeks                                                                    verbindt met het stadscentrum.


Het Groot Begijnhof van Leuven ... een stukje Unesco Werelderfgoed 
uit de 13e eeuw is een betoverend stukje pure rust midden in de stad. 

Je vindt er een aaneenschakeling van straatjes, pleintjes, tuinen en parken met tientallen huizen en conventen in traditionele zandsteen. Tijdens de hoogdagen in de 17e eeuw woonden er zo'n 360 begijnen ... Nu wonen er studenten, professoren en medewerkers van de universiteit.
  Zeker niet te missen is de Leuvense Kerstmarkt. 
  Er zijn talrijke standjes met lekkernijen, drankjes en originele cadeaus.     Je kan er ambachtslui aan het werk zien, er is het sparrenbos voor de       allerkleinsten,de kusbrug met maretak voor de verliefde koppeltjes. De     optredens van de kerststerren en het sfeervol café "Bij Rudolf" zijn meer   dan de moeite waard ! 
Tijdens onze editie van 2021 voorzien we een lus langs de gerestaureerde Abdij van Park met de Vredesbeiaard en de huisbrouwerij. Weldra meer daarover !Organisatie: Wandelclub Sportvrienden Pakenhof (WSP) Heverlee-Leuven vzw 4005

Start & Aankomst:    De startplaats “Redingenhof’, Redingenstraat 90, 3000 Leuven,
bijkomende startplaats in café Sport, Martelarenplein 13, 3000 Leuven 


Inlichtingen: tel. voorzitter 0496/75.23.51 of tel. secretaris 0496/53.34.19

Afstanden:    4 km (alleen bij vertrek in school Redingenhof) - 6 km of 12 km door de binnenstad en de zuidrand van Leuven   

Starturen:     
De startplaats “Redingenhof’, Redingenstraat 90, 3000 Leuven
(inschrijven kan vanaf 13 tot 18 uur)
bijkomende startplaats open vanaf 11 tot 17 uur in café Sport, Martelarenplein 13, 3000 Leuven 

Inschrijving:           € 2 inschrijving (verzekering inbegrepen).
                                Korting van € 0,50 voor leden aangesloten bij een wandelclub
                                Zelfklever + € 0,30
                              
Bereikbaarheid:   

Bereikbaarheid Trein: station Leuven. Bus: lijn 7-8-9, telkens halte Redingenhof. Auto: E40-E314 afrit Leuven (gratis parking). 2e startplaats vlak bij het station van Leuven (betalende parkings!).

Inlichtingen:   

Voorzitter:    Jan Fonteyn,  GSM 0496/75.23.51, E-mail: voorzitter@wsp.be 
Secretaris:    E-mail: secretaris@wsp.be